Bemanning med framtidens medarbetare

Bemanning kan i vissa fall bli en avgörande faktor för ett företags framgång. Det handlar om att säkerställa att rätt personer är på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Sfera Bemanning är vi specialister på detta område och har byggt vår verksamhet kring bemanning och rekrytering inom en rad branscher.

Hitta bemanning inom ett flertal branscher

Vårt bemanningsföretag är inriktat på flera branscher såsom fabriksarbete, transport, byggnadssektorn och vården.

Vi har en stark grund inom områden som lagarbete och chaufförstjänster, men vi har också kompetens för bygg- och städjobb samt bemanning för undersköterskor.  Oavsett bransch har vi de resurser som behövs för att möta era specifika bemanningsbehov.

När är bemanning en smart lösning?

  • Önskar utforska personalbehovet noggrant utan att rekrytera.
  • Står inför akut behov av vikarier vid oplanerad frånvaro.
  • Planerar att täcka in semestertider med vikarier.
  • Behöver ersätta ordinarie personal som går på föräldraledighet.
  • Strävar efter att anpassa personalstyrkan smidigt beroende på hög- och lågsäsong.

Längre eller kortare uppdrag för mer variation

Vi förstår att behoven inom olika företag och branscher kan variera avsevärt.

På Sfera Bemanning är vi flexibla och anpassar vår bemanningstjänst efter dina behov, oavsett om det handlar om längre anställningar eller kortare uppdrag. För de som behöver fylla vakanser under säsongsbetonade perioder eller projekt med varierande varaktighet, har vi kvalificerade kandidater som är redo att rycka in.

Vi strävar alltid efter att leverera den mest effektiva bemanningen som möjligt.

Skillnaden mellan bemanning och rekrytering

Det är viktigt att klargöra skillnaden mellan bemanning och rekrytering. Båda begreppen är avgörande för att säkerställa att företag har rätt personal på plats, men de har olika syften och tillvägagångssätt.

Bemanning

Bemanning handlar om att tillfälligt fylla lediga tjänster med kompetenta och kvalitetssäkrade kandidater. Det kan vara för kortvariga projekt, säsongsbetonade behov eller vikariat.

Bemanningsföretag som Sfera Bemanning har ett brett nätverk av kandidater som snabbt kan rycka in och fylla platser, något som gör det smidigare för arbetsgivare.

Rekrytering

Rekrytering är en långsiktig process som handlar om att hitta permanenta anställda. Här söker arbetsgivaren att anställa en person som passar för en långvarig position inom företaget.

Rekryteringsprocessen innebär att utvärdera och intervjua kandidater noggrant för att hitta den bästa matchningen för företaget och dess långsiktiga mål.

Så går bemanning till hos Sfera

Vår bemanningsprocess på Sfera Bemanning är noggrann och strukturerad. Så här hjälper vi arbetsgivare och arbetstagare att hitta varandra för rätt uppdrag.

Vi börjar med att förstå företagets behov och specifika krav. Vi behöver klargöra vilken position som måste fyllas och under hur kort eller lång tid uppdraget ska pågå. En verksamhet behöver kanske få in vikarier för snabb ersättning, eller så behövs en konsult på ett tillfälligt uppdrag för att den vanliga personalen är sjukskriven eller liknande.

Vi på Sfera satsar på duktiga och hårt arbetande kandidater som kan jobba under kortare eller längre tidsperioder och ersätta ordinarie personal vid eventuell frånvaro eller föräldraledighet.

Vi specialiserar oss först och främst på transportsektorn men också på vården, logistik, fabriksarbete, bygg, jordbruk och industri.

Tanken med bemanning är att det ska gå fort att hitta en lämplig kandidat för uppdraget utan att som arbetsgivare behöva gå igenom tidskrävande intervjuer och långdragna processer som en vanlig anställning kräver.

Eftersom varje uppdrag är unikt så är det bara att lämna över detta till oss så hittar vi den mest lämpliga kandidaten för er just då. Vi sållar, intervjuar och säkerställer att båda parter blir nöjda med uppdraget.

När rätt kandidat har hittats placerar vi ut honom eller henne på arbetsplatsen och ni får chans att se hur ni funkar med varandra. Eftersom vi är kända för att bidra med folk som kan sitt jobb och som tar sitt jobb på största allvar, har vi en stor kundnöjdhet bland verksamheter som anlitar oss.

Vi följer noggrant upp hur våra kandidater presterar på sina arbetsplatser och är alltid redo att förändra något eller hitta en ny kandidat beroende på kraven. Vår målsättning är att säkerställa att både arbetsgivare och arbetstagare är nöjda med bemanningen.

Internationell bemanning som gör världen mindre

På Sfera Bemanning har vi etablerat oss som en bemanningspartner med internationell räckvidd. Genom att erbjuda en plattform för arbetsgivare och arbetstagare från olika delar av världen, bidrar vi till att minska avstånden och öppna dörrar till en global arbetsmarknad.

Våra medarbetare härstammar huvudsakligen från de baltiska länderna, men vi har självklart också svenska arbetssökande och kandidater. Alla våra anställda har en socialförsäkring i Sverige och arbetar under kollektivavtal.

Vi erbjuder främst bemanning i Skåne, Göteborg och Helsingborg men siktar naturligtvis in oss på hela Sverige när behoven finns. Eftersom vi är ett växande bemanningsföretag älskar vi tanken på att utvecklas och ta både dig och oss till nya nivåer.

Det ska vara flexibelt med ett bemanningsföretag

Flexibilitet är en nyckelfaktor i vår bemanningsverksamhet på Sfera. Vi har stor förståelse för att företag ständigt ställs inför skiftande behov och utmaningar.

Därför anpassar vi oss efter era specifika krav och tidsramar. Oavsett om det handlar om kortsiktiga personalbehov för att hantera högsäsonger eller projekt med längre varaktighet, är vi här för att ge er den bemanning ni behöver, när ni behöver den.

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss eller skicka en företagsförfrågan online.

Letar du efter en förstklassig företagskonsult?

sv_SESE
Denna webbplats använder cookies och ber om dina personuppgifter för att förbättra din surfupplevelse. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).